PUURNATURE TOMATENSOEP
VOORBEREIDING: 15 min.
BEREIDING: 45 min.

Deze soep maak je in grote hoeveelheid (3 tot 4 liter) en kun je in delen invriezen voor later gebruik.

INGREDIËNTEN:

  • Wups, Wortel, Ui, Prei, knolSelderij, van alle 4 evenveel, een bakje vol
  • Rijpe, smaakvolle tomaten 1,5 kilo
  • Extra vierge olie of kokosolie
  • Basilicum vers of gedroogd
  • (Zelfgemaakte) bouillon 0,5 tot 1 liter (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt)
  • Kruiden zoals tijm, Italiaanse kruiden, oregano, kies naar eigen wens/smaak
  • Peper en zout
  • Eventueel een teentje knoflook toevoegen

BEREIDING:

- Snijd de schoongemaakte  wortel in stukken, de ui in vieren, de prei in stukken en de gewassen en geschilde knolselderij in stukken

-Was en snijd de tomaten in vieren, ik snijd het kroontje er altijd uit

-Verwarm de olie of kokosolie in de pan

- Bak daarin een aantal minuten de WUPS, roer regelmatig door

- Voeg de gesneden tomaten toe, laat even pruttelen

- Voeg de kruiden toe en bak deze eventjes mee

- Giet de bouillon over de groenten

- Voeg de fijngesneden basilicum toe

- Laat dit 30-45 minuten zachtjes koken

- Neem de pan van de kookplaat en gebruik de staafmixer om alles fijn te mixen

- roer de soep en voeg eventueel peper en zout toe

- Als garnering kun je bijvoorbeeld heel fijngesneden prei op het laatst toevoegen en/of klein gesneden cherrytomaatjes