BROODVERVANGER - NOTENBROOD
VOORBEREIDING: 20 min.
BEREIDING: 100 min.


INGREDIËNTEN:

  • 600 gram noten (fijngemalen hazelnoten, walnoten en/of amandelnoten, met keukenmachine)
  • 6 eieren
  • flinke klont kokosolie, eventueel gesmolten
  • wat zout
  • 2-4 el geraspte kokos, naar smaak meer
  • als vulling: tutti frutti, vijgen, abrikozen, dadels of andere gedroogde vruchten, fijn gemalen.

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  • Klop de eieren met de kokosolie en wat zout goed los en schuimig.
  • Voeg de kokos en de vulling van noten en/of vruchten toe.
  • Doe alles in een cakeblik en dek het af met aluminiumfolie.
  • Zet het notenbrood in het midden van de oven.
  • Verwijder het aluminiumfolie na de eerste 40 min.
  • Bak vervolgens nog 40 min. zonder aluminiumfolie of totdat de satéprikker er droog uitkomt.

VARIATIE:

  • Hak een deel van de vruchten grof zodat je ze kunt herkennen in je plakje notenbrood.

TIP:

  • Week de gedroogde vruchten 10 min. in warm water voor een smeuïgere variant.
  • Als het brood afgekoeld is kun je er bijvoorbeeld roomboter opsmeren met een paar druppels honing, of een zelfgemaakte groente- of fruitspread.
  • Je kunt dit OERbrood in plakjes gesneden in de vriezer bewaren.